Eksisterer Gud virkelig?

 

Gud er død

I vores dage virker Gud mere som gammel overtro fra tidligere tideres uvidenhed. Den tyske filosof Nietzsche fremsagde for over hundrede år siden "Gud er død". Filosofi og videnskab har erklæret Gud for død. Men er han død? Videnskabens hovedformål er observere hvordan ting sker, hvorimod tro beskæftiger sig med hvorfor. Har videnskaben siden givet os svar på den påståede overtro? Mennesket er i stand til at klone dvs. at kopiere noget allerede eksisterende, men det kan ikke skabe uden at bruge noget allerede levende. Vi kan ikke selv skabe liv. Vi kan ikke forhindre døden. Universet og dermed jorden og menneskets opståen har forskellige teoriers bud, men intet vides med sikkerhed.

Verdensbillede

I sidste ende afhænger det af hvilket verdensbillede man har. Eller tro om man vil. Fx. et naturalistisk verdensbillede, hvor man mener universet består af materie, energi og masse i et lukket system eller fx. et kristent verdensbillede, hvor universet består af en synlig og usynlig verden i et åbent system, der gør det muligt for indgriben.

 

Intelligent design

Den gængse teori for universets opståen er bigbang, dvs. alt der eksistere nu er opstået ved en stor eksplosion af ingenting. Men hvem forårsagde den? Gud? "Nej, det er ikke videnskabeligt". Forskerer vil hellere tro verden er tilfældigt. Men tænk et øjeblik over hvis du kom gående og fandt et ur i græsset, vil du så tro det var et produkt af tilfældige evolutionsprocessor? Hvorfor ikke? Fordi du vil kunne genkende design. Uret stammer fra en opfinders idé, ingeniørers design og arbejderes fremstilling. Du vil vide at bag uret står en intelligens. Hvorfor? Fordi uret repræsentere orden som din logik genkender. Hvis det ur peger på en skaber, hvor meget mere peger det komplekse menneske hen på en intelligent designer?

Konsekvens

En vigtig konsekvens af at Gud ikke eksisterer og alt bare er tilfældigheder er vores handlinger. Hvis der ikke er noget liv efter døden og vi ikke skal stå til regnskab for vores handlinger, hvad forskel gør vores valg så? Om vi vælger A eller B gør ingen forskel. Om vi hjælper en gammel dame over vejen eller kører hende ned, har ikke nogen overordnet betydning i sidste ende. Et eksempel fra virkeligheden er de 2 elever fra den amerikanske Columbine Highschool der gik amok på deres skole og dræbte elever og lærere inden de begik selvmord. De havde tidligere skrevet i deres dagbøger at livet var meningsløs for dem og at de mente mennesket var et tilfældig produkt af evolution. De så ingen mening og ingen grund til at leve...

Læs mere her